//Haardhout en houtworm

Haardhout en houtworm

Een houtkachel is gezellig en geeft voor het gevoel een bijzonder soort warmte.
Het hout dat we gebruiken is vaak op diverse manieren bij elkaar gesprokkeld en verdwijnt vaak niet voor niets in de kachel. Stammetjes van diverse houtsoorten uit de tuin, gedroogd en gekloofd hout aangekocht via internet, maar ook timmerafval of oude pallets.

Meestal wordt het hout eerst een tijdje in een opslaghok buiten opgeslagen voordat we het binnen gebruiken. Ook het “first in, first out”- principe wordt niet altijd toegepast en nieuwe ladingen stookhout worden soms voor het gemak bovenop oude lagen gestapeld.

Het hout dat buiten wordt opgeslagen is vaak vatbaar voor insecten, die we dus als een soort “paard van troje” onze huizen binnenbrengen, wanneer we een mandje stookhout halen uit het opslaghok.

Haal dus nooit meer stookhout naar binnen dan nodig en stook het mandje leeg, voordat u weer nieuw hout naar binnen haalt.

Insecten die zich in het hout bevinden krijgen door het temperatuurverschil tussen buiten en binnen soms een impuls die het proces van voortplanten en uitvliegen versnelt.

Door | 2017-01-22T20:05:44+01:00 januari 22nd, 2017|Categorieën: Algemeen|0 Reacties