/Het proces
Het proces 2016-12-14T15:05:41+01:00

Het proces

Hoe werkt een bestrijden van houtworm of boktor en wat is het proces vanaf de diagnose tot een houtwormvrij huis?

U heeft een vermoeden dat u houtworm of boktor in uw pand of object heeft of misschien heeft u zelfs al wel aantasting aangetroffen. Wat is nu de beste manier om stapsgewijs het probleem aan te pakken?

  1. Neem contact op met Combiworks en maak een afspraak voor een vrijblijvende inspectie.
  2. Een houtadviseur van Combiworks komt bij u langs en stelt een diagnose. Hij legt deze mondeling in begrijpelijke taal uit én stuurt u deze tevens schriftelijk toe, zodat u alles nog eens rustig kunt nalezen.
  3. Wanneer de diagnose uitwijst dat een bestrijding is aan te bevelen, ontvangt u een vrijblijvende offerte die duidelijk gespecificeerd is, zodat u precies weet waarvoor u betaalt.
  4. Wanneer u akkoord gaat met onze offerte maken we een afspraak om een behandeling uit te voeren op een tijdstip dat u het beste schikt.
  5. Na afloop van de behandeling ontvangt u een garantiebewijs.

Het is voor een goede behandeling belangrijk dat het te behandelen object stofvrij wordt gemaakt, zodat de bestrijdingsmiddelen etc. goed in het hout kunnen doordringen. Het zou jammer zijn als het meeste product in stof en spinrag verdwijnt. Dit stofvrij maken verzorgen wij graag voor u, maar uiteraard kunt u dit, bijvoorbeeld uit kostenbesparing, ook zelf doen. Geen probleem! In onze offerte kunt u zien wat u hiermee bespaart.

Mocht een pand of zolderverdieping behandeld moeten worden en u heeft een probleem met het versjouwen en verplaatsen van spullen, dan nemen we u ook dit graag uit handen. Na afloop zetten we alles natuurlijk weer netjes terug. Niet te verplaatsen materialen dekken we af met folie.

De meest voorkomende behandeling is de oppervlaktebehandeling. Het is goed om te weten dat er een paar spelregels zijn om deze netjes en veilig te laten verlopen.

  1. Gedurende de behandeling dienen cv-ketels, geisers en andere warmtebronnen met een open vlam te worden uitgeschakeld.
  2. U moet er rekening mee houden dat u het pand of object 48 uur niet kunt betreden. Sommige mensen gaan er een paar dagen tussenuit of slapen bij familie of vrienden. Dit is lang niet altijd noodzakelijk, maar kan worden geadviseerd.

Uiteraard zorgen we ervoor dat u altijd met een goed gevoel kunt terugkijken op het gehele proces.