/Zelf doen of uitbesteden
Zelf doen of uitbesteden 2016-12-14T15:06:19+01:00

Zelf doen of uitbesteden

Kun je een houtwormbestrijding zelf doen of beter uitbesteden?
Dat is een interessante vraag, want er worden op internet best wat bestrijdingsmiddelen aangeboden. Maar ben je uiteindelijk nu zo goed af met het zelf uitvoeren van een behandeling?
De meeste mensen die de bestrijding zelf willen doen, doen dit uit financieel oogpunt.

De oppervlaktebehandeling is de enige behandeling die je zelf kunt uitvoeren. Wij vinden het nog steeds heel vreemd dat sommige bedrijven de middelen voor deze behandeling zomaar aanbieden. We praten immers over bestrijdingsmiddelen en voor een gemiddelde klus heb je aardig wat liters nodig.

Een gediplomeerde houtdeskundige heeft een studie achter de rug, weet wat de do’s and don’ts zijn en wat erbij komt kijken om buiten een goede bestrijding de veiligheid van mens en dier te waarborgen.

Voordat je kiest voor het zelf uitvoeren, zou je je moeten afvragen:

  • Heb ik wel de juiste middelen voor deze klus?
  • Heb ik juist geïnspecteerd?
  • Ben ik me ervan bewust dat ik met bestrijdingsmiddelen werk en weet ik wat de gevaren zijn van dit specifieke middel?
  • Heb ik de juiste beschermende kleding en wat doe ik daarmee na de klus?
  • Heb ik het juiste gasmasker met actief koolstoffilter (niet langer dan 8 uur geopend)?
  • Heb ik de juiste gereedschappen die het werken met vluchtige stoffen aankunnen (denk aan vonkvrije verlichting etc.)?
  • Ben ik wel zo goedkoop uit als ik alles nacalculeer? Een bestrijdingsbedrijf koopt zijn materialen in grotere hoeveelheden en is dus vaak voordeliger.
  • Ik heb nu geen garantiebewijs en dus geen zekerheid dat de klus goed uitgevoerd is, ondanks dat ik geïnvesteerd heb in het bestrijdingsmiddel.

Wilt u toch besparen op een houtwormbestrijding, dan kunt u wel zelf de voorbereiding doen, die eigenlijk minstens zo belangrijk is. Voor een oppervlaktebehandeling moeten de te behandelen delen stof- en spinragvrij worden gemaakt. Dit is nodig voor een goede inwerking van het middel. Wanneer u dit zelf doet, bespaart u die kosten en kunt u de uiteindelijke behandeling beter aan de deskundige overlaten!