/Kosten
Kosten 2016-12-13T14:28:30+01:00

Wat kost het om houtworm en boktor te bestrijden?

Zonder een inspectie van het pand of object is dit lastig aan te geven. Geen enkele bestrijdingsklus is hetzelfde. Prijzen op het gebied van houtworm- en boktorbestrijding zijn om die reden bijna niet te vinden op internet.

Maar we snappen best dat het voor u belangrijk is om vooraf al een inzicht in de kosten te krijgen. De hieronder genoemde prijzen zijn op basis van de oppervlaktebehandeling (besproeien van het hout) en indicatief, maar bieden u misschien net de informatie die u zocht.

De kosten voor een bestrijding zijn onder andere opgebouwd uit arbeidsuren, bestrijdingsmiddelen en persoonlijke beschermingsmiddelen. De grootste kostenpost is het bestrijdingsmiddel, maar doordat wij in grotere hoeveelheden inkopen, ligt voor u hier juist de winst. Zelf behandelen is uiteindelijk duurder!

De prijs voor het behandelen van een meubel, zoals een flinke kast, ligt rond de € 65,- inclusief btw.

De prijs voor het behandelen van een complete tussen-, hoek- of twee-onder-eenkapwoning ligt vaak tussen € 299,- en € 599,-  inclusief btw en alle verdere kosten.

De prijs voor het behandelen van een compleet vrijstaande woning ligt vaak tussen € 450,- en € 799,- inclusief btw en alle verdere kosten.

De prijs voor het behandelen van een boerderij/landhuis inclusief stallen ligt vaak tussen € 699,- en € 1499,- inclusief btw en alle verdere kosten.

Al het kale/onbehandelde hout (zowel oud als nieuw) dat in het pand aanwezig is, wordt dan bespoten. Tevens hebben wij dan het stofvrij maken voor u verzorgd en krijgt u een garantiebewijs. Wanneer slechts een deel van het pand hoeft te worden behandeld, verandert er al veel in uw voordeel.

Voor monumentale panden en bijvoorbeeld kerken is het moeilijk om zonder inspectie indicatieve prijzen te geven.